Jan  (MAURICE)  (1943)        

werd geboren tijdens de 2e wereldoorlog in Gennep een klein stadje in Noord-Limburg. Al vanaf zijn kinderjaren op de lagere school was Jan ge´nteresseerd in tekenen. Zijn drang om iets te scheppen werd rond 1970 sterker.
Hij experimenteerde met allerlei materiaal, zoals moza´ek, hout snijden en metaalplastieken. Met deze laatste kunstuiting had hij rond die periode een paar exposities.
In het begin van de jaren zeventig kocht hij zijn eerste schildersdoos. Hij raakte onder de indruk van de schilderijen van de Joegoslavische na´eve schilders, die toentertijd erg populair waren.
Jan werd in eerste instantie  be´nvloed door deze Joegoslavische schilders, doch in de loop van de tijd ontwikkelde hij zijn eigen herkenbare na´eve stijl.In primaire kleuren schildert hij zijn herinneringen uit zijn jeugdjaren.
Zowel de vele vakanties in Frankrijk, die hij met vrouw Adrie en kinderen daar genoot, als het landelijke leven in "het Land van Maas en Waal" waar hij woont, zijn een dagelijkse bron van inspiratie voor hem.
Mensen en dieren zijn de meest belangrijke figuren in zijn schilderijen.  Jan signeert zijn werk met de naam "MAURICE".
Gedurende de laatste 40 jaar dat hij na´ef schildert, exposeerde Jan in verschillende galeries en in openbare gelegenheden in binnen en buitenland   Zijn werk is in bezit van particulieren, na´eve kunst verzamelaars en instellingen.